Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/6/d/kaprifolkott.se/httpd.www/templates/kaprifolsenaste/functions.php on line 199

Våra gårdar finns nära dig! För att minimera klimatpåverkan finns gårdar och slakteri nära. Kortare transporter innebär mindre utsläpp och minskar stressen för djuren.Kaprifolgårdarna finns i Göteborgsområdet, Bohuslän, Dalsland och längs Göta älv. Köttet säljs i utvalda butiker i samma område.

Nedan kan du läsa om några av våra gårdar.

Gården ligger belägen i Myckleby på Orust. Vi som driver gården är Bosse, Berit och Conny Olsson.
Vi har 130 köttdjur av raserna Angus och Hereford.
Kalvarna går med korna på betet och när djuren är inomhus går de i lösdrift.
Det är Bosses föräldrahem som Bosse och Berit tog över 1992.

Foto: Lotta Bäckberg

 

1999 tog Börje och Pauline över gården, som har gått i släkten sedan 1820-talet. Gården ligger i ett naturreservat och Natura 2000-område på Rossön, Orust. Här blommar kattfot, jungfrulin, knärot och jungfru Marie nycklar. Besättningen består av 20-talet Hereford och ett tiotal tackor. Börje arbetar som byggnadsarbetare och Pauline studerar, så gården drivs med god hjälp av Börjes pappa Tore.Drivs av Anna-Lena och Dag Relfsson med familj.
Djuren betar naturbetesmarker vid Stigfjordens naturreservat på Orust.
Korna har sina kalvar hos sig hela sommaren.
Under vintern går djuren i lösdrift i en ljus och luftig byggnad med ströbädd av halm.
Till hjälp att flytta djuren har vi vallhunden Gimli.

På Flötemarken bor och arbetar Jan och Gerd!
Jan har en plats i kaprifols styrelse och sköter den största delen av administrationen.

Vid sidan av gården kör Jan sin skogsmaskin på entreprenad och Gerd är aktiv i kommunpolitiken.

 
Carl-Olof Samuelsson tog över gården efter sina föräldrar och har tillsammans med sin hustru Tarja drivit den vidare. Djuren går i lösdrift under vinterperioden och så ofta som marken tillåter öppnas portarna till hagen nedanför ladugården. Djuren kan då välja huruvida de vill vara ute eller inne.

 

Tegen ligger i Bullaren, norra Bohuslän, med den strida och slingrande Kynne älv runt ägorna. Carina och Frank driver gemensamt den exemplariskt skötta gården, men de har båda två också arbeten vid sidan av.

Alla gårdar har djur som betar naturbeten för att gynna en rik flora. Ju fler vi är, desto större blir möjligheten att bibehålla det landskap som många tror är naturgivet. Utan betande mular och trampande klövar växer det faktiskt igen. Genom att köpa kaprifolkött uppmuntrar du bonden i din närhet att hålla ditt landskap i hävd. 

Samtliga leverantörer av Kaprifolkött.>>