8 portioner eller 20 bufféportioner
- 1 kg rostbiff eller innanlår
- salt och grovmalen svartpeppar
Sås:
- 2 dl rårörda lingon
- 1 kanelstång
- 1 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 2 msk råsocker
- 1 msk arrowrot eller majsmjöl
- 2 msk calvados
- salt
- svartpeppar
Värm ugnen till 125°. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i ugn till innertemperatur 55-60°, det tar ca 25 minuter. Låt kallna och skär i tunna skivor.
Såsen: Koka lingon, kanel, vatten, vin, fond och socker i 10 minuter under lock. Red med arrowrot utrörd i lite vatten. Tillsätt calvados och krydda med salt och peppar. Låt kallna.
Passar fint på ett buffébord, eller tillsammans med sallad och rösti eller en potatis- och äpplegratäng.
Recept: Svenskt kött