Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Ingredienser:

1 kg högrev
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
4 morötter
2 dl vatten
½ dl ättiksprit (12%)
3 msk socker
2 dl crème fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk honung
2-3 dl finhackad dill
salt, svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med pressad vitlök, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar, Pensla köttet med detta.
Lägg köttet i en ugnssäker gryta med lock och ställ in i ugnen, ca 1 ½ timme, tills det blir mört.
Ta av locket de sista 20-30 minuterna. Spara skyn som ev blivit kvar i kastrullen, koka ihop till hälften.
Skala och hyvla ner morötterna i en bunke.
Koka upp vatten, ättiksprit, socker och ½ tsk salt i en kastrull.
Låt svalna och häll lagen över morötterna. Låt dra i kylen (kan med fördel göras kvällen före).
Värm crème fraichen och grädden precis före servering.
Tillsätt citronjuice, honung, dill, 1 tsk salt, 2 krm peppar och skyn som blev över från grytan.
Skär köttet i mindre bitar eller skivor och vänd ner det i såsen.

Servera med potatis, de syrliga morötterna och kokta salladslökar.