Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Ingredienser

3 kokta, kalla potatisar (ca 250g)
1 liten gul lök
500 g kaprifolfärs
1 ägg
2 msk senap
1 msk fransk senap
1 tsk salt
2 krm peppar
100 g lagrad ost i bit (t ex cheddar)
2 msk margarin eller smör

Gör så här:
Skala och riv potatis och lök på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
Blanda färsen med potatis- och lökriv, ägg, de båda senapssorterna, salt och peppar.
Arbeta till en smidig färs. Dela färsen i 8 bitar.
Skär osten i 8 bitar. Tryck in en ostbit i varje köttfärsbit och forma till släta biffar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka på medelstark värma ca 5 min per sida.

Servera de nystekta biffarna med färskpotatis och en tomatsallad