Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

4 port

Biffarna

200 g Kaprifolfärs, 10%

1 msk dijonsenap

2 msk vatten

1 krm salt

0,5 krm peppar

2 tsk smör

Löksky

½ röd lök

2 gula lökar

1 tsk olja

1 tsk senapsfrö

½ köttbuljongtärning

1,5 dl vatten

½ tsk maizena majsstärkelse

Tillbehör

potatis, kokt

rucolasallad

snabbsaltad gurka

1 msk dijonsenap

Pannbiff med lök i ny fräsch stil.

Gör så här

1. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma till 2 biffar. Stek

dem långsamt i smöret, 3-4 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem

varma. Skölj ur pannan.

2. Skär lökarna i klyftor och stek dem mjuka i olja och senapsfrö, ca 2 min.

Smula i buljongtärningen.

3. Blanda vatten och maizena och häll ner i pannan. Koka upp under

omrörning.

4. Servera biffarna med löksky och tillbehör.