Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

4 port.

 

Ingredienser:

3 msk havregryn

1 dl vatten

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

400 g kaprifolköttfärs

4 pitabröd

1 stor tomat

Sås:

½ purjolök

2 dl matlagningsyoghurt

1 msk curry

Tillagning:

Strimla purjon fint, blanda yoghurt och curry. Rör ner purjon och smaka av.

Blötlägg havregrynen ca 5 minuter i vattnet. Rör om och krydda. Blanda i färsen. Dela i 4

delar och forma till avlånga burgare.

Grilla burgarna 4 – 5 minuter på var sida. Värm pitabröden i 2 – 3 minuter.

Skiva tomaten. Skär upp bröden, klicka i sås, lägg i en burgare och stick ner tomatskivor

och ev. mer purjo. Klicka i lite mer sås. Servera ev. på salladsbädd.