Ekologiskt från gårdar i Bohuslän & Dalsland

Ingredienser:

500 g nötfärs

300 g fläskfärs

2 msk vatten

salt och malen vitpeppar

Kålgryta:

500 g vitkål

2 gula lökar

rapsolja till stekning

1 dl köttbuljong

Gör så här

1 Värm ugnen till 200°. Skala löken och riv den fint ner i färsen. Arbeta i

lök, vatten, salt och peppar till en smidig färs. Skölj händerna i kallt vatten

och forma 12 små biffar. Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på

medelvärme och stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en

ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.

2 Strimla vitkålen. Skala och hacka löken fint. Stek kål och lök gyllengula i

olja. Lägg över i en kastrull. Häll på buljongen, koka upp och låt puttra

någon

minut under lock.

3 Lägg pannbiffarna ovanpå kålgrytan före servering.